stud.kz

Қазақтың ұлттық дастарханына қойылатын сүт және сүт қышқылды өнімдер. Қазақтың ұлттық тағамдары. Қой етінің қуырдағы. Ежігей - қой сүтінен дайындалған тағам ...

  stud.kz

3 янв. 2014 г. ... Главная » Файлы » РЕФЕРАТ » Барлық реферат, [ Добавить материал ]. Шелпек, Бауырсақ, Ақ бауырсақ, Әлме, Бидай көже ҰЛТТЫҚ ТАҒАМДАР. 03.01.2014 ...

  cak.clan.su

  xn--j1ahfl.xn--p1ai

2 дек. 2019 г. ... Қазақтың ұлттық тағамдары: Ұлпершек, Ысталған шек, Быламық, Жаужүрек, Балқаймақ, Өрметөс, Бас-қарын, Көмбе, Қарын бүрме, Қансоқта, Әсіп.

  kazakhstan.travel

Бауырсақ - шай, қымыз, шұбат ішкенде дастарқанға салады. Бауырсақты жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан пісіреді. Оны қамырды ашытып та ашытпай да дайындауға болады. Ашытпай пісірген бауырсақ көпке шыдайды, ал ашытып пісірілген бауырсақ кеуіп қалса...

  kk.wikipedia.org

3 дек. 2013 г. ... Әр таң сайын «Қазақстан» Ұлттық арнасының шымылдығын ашатын «Таңшолпан» ақпаратты-сазды бағдарламасы жаңа маусымын бастады.

  www.youtube.com

Сүт тағамдары өңдеу. Қазақ халқы сүт тағамдарын төрт түлік малдың сүтінен жасаған. Төрт түлік малдың сүтін және одан жасалған айран, қымыз, шұбат сияқты ...

  kk.wikipedia.org

  bilim-all.kz

Қызыл-күрең болып піскен бауырсақ сәнді де, дәмді де болады. 4-5 стақан бидай ұны, 1стақан сүт (немесе су), 1 шай қасық тұз, 2 ас қасық сары май, 2 жұмыртқа ...

  kk.wikipedia.org

  compedu.ru

  cak.clan.su

Бауырсақ — қазақтың ұлттық тағамы. Бауырсақ – бидай ұнын ашытып, әртүрлі үлгіде жасап, майға пісіреді. Қазақтың той, мереке дастарқанында міндетті түрде ...

  kk.wikipedia.org

Мәдениет, салт-дәстүрлер Балаға ат қою. Бала дүниеге келгеннен кейін атасы мен әжесі немесе ауыл ақсақалы балаға ат қояды. Ат қоюшы адам баланың құлағына: «Сенің атың…» деп үш рет қайталайды. Бесікке салу Шілдехана өткеннен кейін баланың әке-шешесі бесік тойын жасайды.

  bankreferatov.kz

Қазақтың ұлттық тағамдары - сан ғасырлардан бері қалыптасқан дәстүрлі ас мәзірі. Көшпенділердің күнделікті тағам мәзірі денсаулыққа өте пайдалы.

  kaz.tengritravel.kz

24 нояб. 2014 г. ... Қазақтың басты ұлттық тағамы – ет. Етін жеп, сорпасын ішеді. Жылқының етінен қазы, қарта, жал, жая дайындайды. Қуырдақ қуырады. Суық жерде тұрса ...

  znanija.com

  kazak-tili.neznaka.ru

  elana.kz

Сүт тағамдары. Шыртылдақ - жылқы етінің сорпасынан қалқып алатын, қатпайтын май. Айран - ұйытылған сүт. Сары қымыз дертке шипа, денеге күш.

  stud.kz

Page generated - 0.0573000908 (98da4cdec88ab6477997b3bc2692e099)